6.6.13

PRATOS TÍPICOS DE UCRAÍNA


Os pratos típicos do meu país son moi ricos pero tamén teñen bastante calorías, porque no inverno necesítase máis enerxia (por iso as sopas son as máis populares).

 Os pratos recomendados por min son:
A sopa máis famosa chamada Borshch, é unha sopa de orixe Ucraniano, feita e composta vasicamente de remolacha, patacas, col é carne. 
Tamen como primeiro prato podemos encontrar Ensaladillas Rusas que chamase habitualmente alí Olivié, e moi popular e tradicional, considerase un invento dun cociñeiro francés que tiña ese mesmo nome.
Olivié esta composto por patacas, ovos, mortadela ou calquer outro fiambre, cebola, pepenillos envasados, mayonesa e nada mais. 
Como segndo prato ofrecese distintos pratos de carne, como por exemplo Shashlik ( pincho moruno), con moita variacións de carne e moito peixe tamen se se quere. 
Outro prato tradicional da comida Ucraniana chámase Pelmeni, parécese a ravioli, esta convinación do orixen Silbano pero e probable que veña de China. 
A outra versión de Pelmeni é Veréniki son mais grandes con outro relleno: patacas, col, dulce requesón e guindas. 
Outra variación encontrada alimentariamente pode ser Golubzi ( son follas de col rellenas de arroz). 
Bueno en conclusión, os pratos típicos do meu país son moi ricos, tédes que provalos, algunos xa son apetecibles pola pinta que ten é sobre todo son moi saudables para a nosa dixestión. 
Mikola Popovich