7.11.12

SABORES DO BRASIL



Vouvos falar de cinco froitas que para moitos dos meus compnheiros son descoñecidas e que sinto moita falta de saborear estas marabillas.


A primeira froita se chama jambo seu nome científico é Syzygium malaccense, da árbore jambeiro. Esa froita ten casca lisa e cerosa, por dentro é consistente e blanca, no seu interior ten unha semente . O Jambo é unha boa fonte de proteínas e minerais como ferro e fósforo tamén contiene vitaminas como A, B1, B2.



A segunda é a carambola, é o froito da árbore caramboleira, esa froita parece unha estrela de cinco pontas cando se corta e seu sabor é moito agridoce.Rica en sales minerais como calcio, fósforo e ferro e tambén vitaminas A, C e do complexo B. A súa casca posuír tanino por iso é utilizada como antidesintérico.





O caju é constituído por dúas partes: a seudofruto e a noz. A noz é a parte de baixo de cor gris, esa parte é moi dura e seca e é aonde a semente se aloxa. Esa froita é usada na fabricacion de geléias, doces, vinagre, etc; E tamén na utilización de materias primas para crear medicamentos. O seu sabor é un poco ácido por ter um poco de ácido oleico (C18H34O2)







A jaca vén da árbore jaqueira, é un dos froitos cultivado mas grande do mundo. A jaca é moi doce, o seu sabor é parecido a manga con laranxa. Por esa froita ser moito doce se utiliza para facer doces e geléias. As suas sementes tamén son consumidas depois de asadas ou cocidas que teñen un sabor semellante a castaña europea.






A última imaxe representa a froita jabuticaba. Esta froita por fóra é lisa e fina, por dentro ten unha carne branca, suculenta e agridoce. É bastante consumida para refrixerantes, doces, licores, vinagres e etc,. A casca do tronco e os froitos son un remedio para a diarrea. Tamén é usado como medicamento para asma e esta moi rico en ferro.






























Joyce de Lima